BIETEN ZIJN GEZOND EN LEKKER!!!

BIETEN ZIJN GEZOND EN LEKKER!!!

We kennen bietjes vooral gekookt, zoals we die vroeger thuis kregen bij moeder, meestal geserveerd met gekookte aardappels en, in ons geval, gebakken kabeljauw. Ik vond het heerlijk, maar ik vond alles lekker wat mijn moeder ons voorschotelde. Ze is inmiddels 87 jaar oud, heeft samen met mijn vader 8 kinderen grootgebracht, maar kookt nog iedere dag voor zichzelf!

Maar nu terug naar de bietjes

In een handomdraai maak je deze salade, ikzelf serveer hem vaak bij de bbq.

 • Pakje voorgekookte bietjes (ik neem biologisch)
 • Rolletje zachte geitenkaas
 • Een zoete sappige appel
 • Gezouten pecannoten
 • Olijfolie
 • Balsamico-azijn
 • Balsamicosiroop
 • Peper en zout
 • Citroen of limoen uitgeperst
 1. Snijd de biet in dunne plakken en verdeel over een bord
 2. Schil en snijd de appel ook in dunne plakken, besprenkel met wat citroensap en verdeel over de bieten
 3. Verkruimel de geitenkaas erover
 4. Top af met de noten (naar smaak, ik gooi het hele bakje erover)
 5. Maak af met olie, balsamico-azijn, zout en peper
 6. Sprenkel er wat balsamicosiroop over en eet smakelijk!!

 

 

 

BIETEN ZIJN GEZOND EN LEKKER!!!